Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,97% op $1785,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,65% op €1318,13 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 4,43% op $37,03 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 4,24% op €26,39 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver breekt uit boven de $37 per troy ounce en bereikt zijn hoogste koers in vijf maanden tijd.

De Zilverprijs is dinsdag, in tegenstelling tot zijn gouden broer, zeer sterk gestegen. Door een zwakkere dollar en beurskoersen in het groen valt een winst van 1% goed te verklaren voor goud, maar de 4,5% grote prijsstijging van zilver ligt anders.

De sterke fundamentals van zilver hebben in 2012 al tot een prijsstijging van maar liefst 28% geleid. Al zijn de fundamentals voor de lange termijn zeer belangrijk, een verklaring voor de explosie van dinsdag zijn ze niet. De breuk met het 200-daagse gemiddelde is dat wellicht wel. Een significant koopsignaal voor zilver is het feit dat het edelmetaal afgelopen donderdag boven het belangrijke 200-daagse gewogen gemiddelde uitgekomen is. Dit heeft een koopgolf veroorzaakt onder institutionele beleggers omdat deze een trendbreuk zien. In de technische grafiek hieronder ziet u dat zilver nu definitief door zijn neerwaartse trend heen gebroken is en dat daarmee de weg omhoog vrij is. Dit heeft dinsdag ongetwijfeld een rol gespeeld op de zilvermarkt.