Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,18% op $1677,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,11% op €1278, 93 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,21% op $33,02 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,15% op €25,15 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drie achtereenvolgende moeilijke handelsdagen is er vandaag wat rust voor de goud en –zilverkoers. Het lichte herstel van goud en zilver ligt in de trend met die van de beurskoersen. In afwachting van de uitspraak morgen of het Griekse schuldsaneringplan doorgaat zullen de beursen en daarmee ook goud en zilver vrij rustig blijven. Daaaast was het vandaag ook een instapmoment voor beleggers nadat de koersen gisteren flink onderuit gingen.

Een belangrijk technisch hulpmiddel voor beleggers is het 200-daagse gemiddelde. Voor goud staat dit momenteel op $1674, als goud daarboven blijft is dat een positief signaal voor het edelmetaal.

De euro/dollarkoers deed vandaag bijna niks, hierdoor zijn de winsten voor beide edelmetalen ongeveer even groot uitgedrukt in beide valuta’s. Ten slotte daalde de olieprijs vandaag wederom, aangezien de olieprijs en goud sterk met elkaar gecorreleerd zijn is het een positief signaal voor goud en zilver dat de edelmetalen niet wegzakten met de olieprijs.