Goud en zilver daily report

Goud noteerde vrijdag een winst van 0,82% op $1713,50 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteerde goud een winst van 1,86% op €1281,95 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vrijdag een winst van 1,30% op $34,32 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteerde zilver een winst van 2,38% op €25,49 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver sluiten de week af met stijgingen op vrijdag. Over de gehele week gezien doet goud niet veel met een 0,1% winst terwijl zilver ongeveer 1% in waarde daalde.

Zowel goud als zilver begonnen vrijdag met een lichte daling en die koers bleef zich aanhouden tot aan het moment dat de Amerikaanse banencijfers gepresenteerd werden. Beide edelmetalen reageerden met een forse daling op de beter dan verwachte banencijfers, of deze cijfers werkelijk zo positief zijn is trouwens nog maar de vraag. Na een uur herstelden goud en zilver zich erg goed om uiteindelijk met een mooie plus de dag af te sluiten.

De banencijfers hadden een positieve invloed op de inteationale beurzen die vrijdag dan ook allen met winst afsloten. Aangezien de edelmetalen de laatste tijd sterk gecorreleerd zijn met de beurzen hadden de banencijfers uiteindelijk een indirecte positieve invloed op de prijs van goud en zilver.

Tevens deed het nieuws uit Amerika de euro/dollarkoers flink doen dalen, de euro moest ongeveer 1% inleveren tegenover de dollar. Hierdoor worden goud en zilver duurder uitgedrukt in de Europese valuta waardoor de winsten een stuk groter zijn. De olieprijs steeg afgelopen vrijdag, dit is over het algemeen gunstig voor goud en zilver.

Uit de wekelijkse rondvraag van Bloomberg onder experts op de goud en –zilvermarkt blijkt dat het sentiment positief is, sinds begin november vorig jaar was het aantal experts dat de goudprijs ziet stijgen komende week niet zo groot. Reden is vooral het zeer grote volume van goud ETF’s met een totale waarde van $131miljard. Uit het Commitment of Traders Report blijkt ook dat het aantal short posities op zowel goud als zilver uitzonderlijk fors verlaagd zijn afgelopen week, dit impliceert een verwachte stijging van beide edelmetalen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo