Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,75% op $1645,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,46% op €1280,77 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,39% op $32,61 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,76% op €25,47 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver beleven voor de derde dag op rij een dag met forse verliezen. Net als maandag en dinsdag liggen deze verliezen niet in de trend van de inteationale beurzen die vandaag, op China na, wederom een plus noteerden. Het is momenteel nog te vroeg om te concluderen dat goud en zilver en de beurzen niet meer met elkaar gecorreleerd zijn, maar de reeks van de afgelopen 3 dagen zou wel het begin kunnen zijn van een periode dat goud en zilver zich weer gaan gedragen als een “veilige” haven in plaats van aandelen.

De prijsdalingen van zowel goud als zilver hebben waarschijnlijk te maken met het voorlopige vooruitzicht dat de Fed niet snel een nieuwe ronde van monetaire verruiming zal aankondigen. 25 januari was dit nog wel aan de orde en sindsdien zijn goud en zilver fors gestegen, momenteel staan beide edelmetalen ongeveer weer op dat niveau waardoor die premium uit de prijzen is gecalculeerd.

Het positieve vooruitzicht uit Amerika had vandaag wederom zijn weerslag op de euro/dollarkoers. De euro noteert momenteel zo’n 0,5% lager dan de dollar, dit is gunstig voor de prijzen van de edelmetalen uitgedrukt in de euro waardoor de verliezen dan ook kleiner zijn.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo