Goudprijs fixing krijgt meer deelnemers

Nog drie banken staan in de rij om deel te nemen aan de nieuwe goudprijs fixing, zo schrijft The Bullion Desk op basis van een goed geïnformeerde bron die anoniem wenst te blijven. Welke drie banken dat zijn wil de bron niet onthullen. Mogelijk gaat het om Aziatische banken die eerder al belangstelling hadden getoond om zich bij de nieuwe elektronische goudprijs fixing te voegen.

Eerder sloten de banken JP Morgan, Scotiabank, HSBC, Société Générale, UBS, Barclays en Goldman Sachs zich al aan bij de elektronische goudprijs fixing, die op 20 maart officieel werd ingevoerd. Met de drie nieuwe deelnemers zou het totaal aantal deelnemers op tien uitkomen, een verdubbeling van het aantal banken dat betrokken was bij de historische Londen Gold Fixing.

Chinese banken

Verschillende Chinese banken hadden op de dag van de lancering van het nieuwe platform nog niet al het papierwerk rond om deel te mogen nemen aan de fixing. De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) is volgens velen een kandidaat voor deelname, omdat deze bank al actief is in de goudmarkt en omdat ze zich qua omvang kan meten met de grootste banken van de wereld. Chinese banken willen meer zeggenschap krijgen in de totstandkoming van de wereldmarktprijs voor goud.


goldbars-ubs

Drie banken melden zich aan voor deelname goudprijs fixing

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo