Lezers Marketupdate laten zich niet afschrikken door lage goudkoers

De lezers van Marketupdate laten zich niet afschrikken door een verdere daling van de goudkoers, zo blijkt uit onze laatste enquête. Bijna zeventig procent van de 296 respondenten gaf aan goud te willen kopen, mocht de goudkoers nog 20% zakken vanaf het huidige niveau. Slechts 3% van de Marketupdate lezers denkt goud te verkopen als er nog een vijfde van de goudkoers af gaat. Het positieve sentiment ten aanzien van goud zien we ook terug aan de shortzijde van markt. Slechts één procent van de respondenten gaat short op de goudmarkt en zal winst maken als de prijs van goud richting de $1.000 per troy ounce wegzakt.

Hoewel Marketupdate veel over de goudmarkt schrijft hebben we ook lezers die geen interesse hebben in het bezit van goud. Een goede 7% van de respondenten gaf aan helemaal niks met goud te hebben. Voor een op de twintig respondenten is het nog niet duidelijk wat ze zullen doen als de goudkoers verder zakt en voor 15% is het nu al duidelijk dat ze niet zullen kopen of verkopen bij een verdere prijsdaling van goud.

Wat doet u als de goudkoers nog 20% zakt?

Wat doet u als de goudkoers nog 20% zakt?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Lezers Marketupdate laten zich niet afschrikken door lage goudkoers

  • hillbilly77

    Alle grote jongens kopen goud..china , Rusland etc. Ze doen dat niet voor niets…In deze tijd kan je niets meer vetrouwen..overheden en banken zijn corrupt tot op het bot. Ik vertrouw op goud. Prijs maakt op de korte termijn niet uit. Al mijn overtollige fiatgeld gaat in goud. Op de lange termijn zal ik de vruchten plukken. wie t laatst lacht, lacht t best !!!

    Beantwoorden
  • goud beleggers zitten om andere redenen in goud dan Bitcoin (BTC)kopers in de BTC.
    Aan de handelsgrafiek is te zien hoe BTC omhoog gemanipuleerd wordt terwijl goud omlaag gemanipuleerd wordt. Bij BTC zie je steeds het opdrijven vd koers met kleine omzetten en verkopen (verzilveren) met grote(re) omzetten. Aangezien BTC nog niet gebruikt wordt voor grote aankopen (thuisbezorgt.nl levert toch geen auto’s en huizen?), lijkt het vooral geld/winst gedreven te zijn.

    BTCkopers reageren als door bijen gestoken als anderen niet begrijpen waarom de BTC de toekomst is. Inhoudelijk nemen ze weinig gelegenheid om kritiek geduldig uit te leggen. Ik ken ICTers die niet happig zijn op BTC…wel interessant om uit te zoeken, maar ook ‘schimmig’. Bedenk dat handel en hebzucht mogelijk de grootste drivers zijn van BTC. BTCkopers presenteren zich als bank/overheidsanarchisten, maar stiekem hopen ze er op dat ze de nieuwe elite worden.

    Mensen die er niet in meegaan hebben geen visie en missen de slag in hun ogen…welnu, mijn visie van de toekomst is een geldloze (niet cashless) maatschappij waar mensen in dienst van elkaar staan en vrijwillig willen presteren. Technologie is de échte vooruitgang…geld (dus ook BTC en goud) houden dat tegen zodra belangen verdedigd moeten worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo