Morgan Stanley en RBC Capital Markets kopen aandelen PSLV

De twee banken stoppen gezamenlijk voor ongeveer $20 miljoen in het ETF, een bedrag dat door Sprott Asset Management omgezet zal worden in fysieke zilverbaren. Met de verzilverde optie op 1,8 miljoen aandelen PSLV meegenomen komt de totale uitgifte van aandelen uit op 19.926.752 stuks, waarmee Sprott Asset Management in totaal ongeveer $220 miljoen wist op te halen. De gemiddelde prijs per aandeel was $11,05. De opbrengst zal bij de huidige spotprijs worden omgezet in bijna 8 miljoen troy ounce fysiek zilver. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid, want toen het PSLV werd opgericht duurde het bijna drie maanden om 15 miljoen troy ounce aan edelmetaal bij elkaar te krijgen.

De zilvervoorraad van het PSLV ETF wordt beheerd door de Canadese Munt en kan indien gewenst opgehaald worden door aandeelhouders. Met de uitgifte van nieuwe aandelen aan particulieren en aan de twee genoemde banken kan het fonds voor bijna 8 miljoen troy ounce aan haar kluis toevoegen, een hoeveelheid die ongeveer even groot is als 1% van de jaarlijkse wereldwijde zilverproductie. Het gegeven dat Morgan Stanley en RBC Capital Markets geld investeren in het zilver-ETF van Sprott Asset Management maakt duidelijk dat de banken perspectief zien in het edelmetaal en een gokje willen wagen. De zilverprijs staat al maanden onder druk en kwam onlangs terug naar het steunpunt van $26 per troy ounce, terwijl het eind februari nog de $37 per troy ounce wist aan te tikken. Door de relatief lage zilverprijs kan het fonds relatief veel zilver aanschaffen.

De koers van het PSLV zilverfonds stond vrijdagmiddag op $11,28 en de marktkapitalisatie was bij deze koers $942,71 miljoen. Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van het grotere SLV is $8,61 miljard.

De twee banken die de nieuwe aandelenuitgifte van het PSLV verzorgden nemen zelf ook belang in het fonds

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo