SLV op een zilveren presenteerblaadje

Deze week krijgt u van OptieAcademy het zilver-ETF SLV op een zilveren presenteerblaadje als Aandeel van de Week. SLV is bij een niveau aanbeland rond $18 dat ook al in 2010 werd opgetekend. Vorig jaar vond SLV steun rond dit niveau. De vraag is of SLV nu wederom stand weet te houden boven dit niveau.

SLV maandgrafiek

SLV Monthly

We constateren dat SLV al een geruime tijd in een ‘trading range’ zit tussen circa $18,50 en $20. Hoewel we op dit moment nog niet ‘vol long’ willen gaan, zetten we toch licht in op een herstel richting $20.

Bovenstaande maandgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares Silver Trust (SLV). Dit is een zilver ETF waarmee eenvoudig op een mandje van zilveraandelen kan worden ingespeeld in Amerika. Het totaal aan net assets van SLV bedraagt circa $6,3 miljard. Het zeer liquide fonds (dagelijks volume gemiddeld meer dan 7,7 miljoen stuks) is sinds de piek in 2011 meer dan 60% gedaald. Meer info kunt u vinden op de website van iShares.

Daggrafiek SLV

SLV daggrafiek

SLV Daggrafiek

De daggrafiek is slecht te noemen: een vallend mes sinds september 2013 met in de afgelopen maanden enige stabilisatie boven $18. Een doorbraak van het dieptepunt van vorig jaar rond $17,76 kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien.

Er gloort wellicht eindelijk weer eens wat hoop voor de ‘zilvermeeuwen’ die een rotsvast vertrouwen in zilver hebben, na jarenlang de waarde te hebben zien dalen. Beleggers die een zilver ETF-short of putopties hadden, konden daarentegen een fraaie winst boeken.

Uurgrafiek SLV

SLV uurgrafiek

SLV Hourly

Met een strakke stop-loss onder de recente low rond $17,76 heeft OptieAcademy in ieder geval samen met onze abonnees een kleine longpositie ingenomen rond $18,47. We zetten in op een herstel richting $20. Afhankelijk van de ontwikkelingen, kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $24 rekenen we zeker tot de mogelijkheden.

We beseffen dat het nu in de zilvermarkt stappen vergeleken kan worden met ‘swimming with the piranha’s’. Desalniettemin kunnen we met een kleine basispositie instappen. Mocht het fout gaan, dan zal dat weinig schade berokkenen.

Levels

Eerste weerstand: $19,83
Tweede weerstand: $22,22

Eerste steun: $18,56
Tweede steun: $17,76

Optiestrategie SLV mogelijk
Op SLV zijn goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een kleine haussestrategie opzetten met opties.

Vrijdag hebben we een teen in het water gestoken door het het kopen van sec calls. Dit deden we om een basispositie te hebben, vanwaar we verder kunnen combineren. Op een gegeven moment zouden we nog puts kunnen verkopen of zelfs een hausse driepoot kunnen optuigen. Voor de basisbeginselen verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

Zodra we een (vervolg)positie gaan innemen zullen we dit uiteraard aan onze deelnemers van de abonnementsservice Optie Aanbevelingen communiceren.

OptieAcademy Optie Aanbevelingen: +32,07% rendement in 2013
In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de Optie Aanbevelingen abonnementservice.

Een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de laagste transactiekosten.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy

Think, Talk & Talk like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in SLV. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Exclusief OptieAcademy Kwartaal Coachingstraject: €1497,- all-inclusive

OptieAcademy start vanaf 15 februari 2014 met een exclusief kwartaal coachingsprogramma voor een selecte groep beleggers. Dit programma is geschikt voor iedere belegger die worstelt met rendement maken, eindelijk zijn beleggingen serieus wil nemen of gewoon een nog beter rendement wil behalen.

Zeker als u beseft dat een broker met ruime mogelijkheden en sommige handelsideeën, u alleen nog geen goede belegger maakt. OptieAcademy en onze partners (professionals uit de optiewereld zoals (oud) future- en optiehandelaren zullen u daarbij ondersteunen.

Wat krijgt u van ons?

  • Maandelijks 1 dag Masterclass Live Trading in selecte groep van maximaal 15 beleggers
  • Drie maanden lang strategieën, coaching en toegang tot alle masterclasses (zonder bijbetaling)
  • Wekelijks telefonisch spreekuur/persoonlijke sparringssessie
  • Voucher voor 1 privésessie met directie Optie Academy inclusief ‘free lunch’
  • Persoonlijk intakegesprek, waarin we uw persoonlijk beleggingsdoel in kaart brengen
  • Maandelijks webinar
  • Tegen gereduceerd tarief toegang tot seminars van onze partners
  • Toegang tot exclusieve OptieAcademy Facebook-groep

En natuurlijk + nog veel meer bonussen.

Maandelijks instromen is mogelijk!

We werken met groepen tussen 10 (bieden) en 15 (laten) personen voor een ‘optiemaal’ resultaat. Wilt u ook uw beleggingen naar een hoger niveau tillen? Klik hier voor het programma en voor meer informatie.
Jan Robert Schutte (06-50746210) en Harry Klip (06-31903957).
OptieAcademy
Think, Talk and Trade like a Winner!

www.optieacademy.nl
info@optieacademy.nl