Uitgelicht: de 2014 zilveren Kookaburra kilomunt

De Australische Perth Mint heeft haar nieuwste Lunar, Koala, Kangaroo en Kookaburra munten van 2014 gepresenteerd. Het Australische munthuis heeft de traditie om ieder jaar nieuwe ontwerpen te lanceren, waardoor de munten bijzonder interessant zijn voor de verzamelaars onder ons.

De zilveren Kookaburra munt van 1 kilo is voor beleggers in fysiek edelmetaal extra interessant, omdat deze munten verhandeld worden onder de BTW-margeregeling. Daardoor is de verkoopprijs van deze zilveren kilomunt zelfs lager dan die van een minder mooi afgewerkte zilverstaaf van 1 kilogram. Voor beleggers die graag fysiek zilver in huis willen hebben zijn deze munten dus om twee redenen interessant. De 2014 Kookaburra wordt overigens ook in 1 troy ounce en 10 troy ounce formaat geslagen.

Zilveren 2014 Kookaburra

De zilveren Kookaburra van 1 kilogram heeft een zuiverheid van 99,9% zilver en heeft in Australië de status van wettig betaalmiddel. De munt zal niet als zodanig gebruikt worden, omdat de intrinsieke waarde veel hoger is dan de nominale waarde van 30 Australische dollars. De kilomunt heeft een diameter van 10,1 centimeter en een dikte van 1,46 centimeter. Onderstaande video laat de details van deze munt goed zien.

Profiteer nu

Goudstandaard biedt de nieuwe 2014 zilveren Kookaburra munt van 1 kilogram aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Als u denkt dat dit een mooi moment is om in fysiek zilver te stappen, dan kan dit een interessante keuze zijn. Wilt u wel beleggen in zilver, maar betaalt u liever helemaal geen BTW, dan is professionele opslag van zilver in Zwitserland een aantrekkelijke optie. Goudstandaard informeert u graag naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over deze munten? Stuur een email naar contact@goudstandaard.com of bel naar 0237630404

De 2014 zilveren Kookaburra

De nieuwe 2014 zilveren Kookaburra munt van 1 kilo