Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,12% op $1614,42  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,65% op €1311,54 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,32% op $28,11 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,90% op €22,85 per troy ounce.

Vandaag was wederom een rustige dag voor goud en zilver, beide edelmetalen noteren voor de 4e dag een winst maar deze valt wederom zeer klein uit. Goud en zilver toonden vandaag een vrijwel identiek verloop van de koers, in de Aziatische handel begonnen ze beiden met een aardige winst maar gaandeweg de Europese handel doken goud en zilver lichtelijk de rode cijfers in en toen de Amerikaanse handel begon klommen de edelmetalen weer iets omhoog.

Niet alleen goud en zilver tonen deze week bij het gebrek aan belangrijk nieuws amper beweging, ook de inteationale beurskoersen doen vrijwel niets. Zo eindige de beurskoersen in Londen en Frankfurt vandaag nagenoeg ongewijzigd en toonde de AEX een gematigde winst die vooral aan het persoonlijke succes van verzekeraar Aegon te danken was. Het ziet er dan voorlopig naar uit dat goud en zilver sterk met de beurskoersen gecorreleerd blijven, mits er snel een belangrijke monetaire verandering word doorgevoerd of er baanbrekend nieuws komt.

Wat vandaag wel een belangrijke rol speelde op de goud en –zilvermarkt was de euro/dollarkoers. De dollar blijft zeer sterk negatief gecorreleerd met de prijzen van goud en zilver, een sterkere dollar heeft een drukkend effect op de goud en –zilverprijs, vice versa geldt dat natuurlijk ook. Omdat de dollar vandaag 0,6% terrein won tegenover de euro zijn de winsten voor zowel goud als zilver een stuk forser vandaag wanneer men die in euro’s uitdrukt. De euro nam vandaag in waarde af dankzij het afnemende vertrouwen in nieuwe maatregelen van de ECB. David Song, valuta analist bij FXCM, verklaarde tegenover Marketwatch vandaag als volgt: “Het lijkt erop dat wat de ECB kan doen inmiddels afvlakt”.