Platinamijnen introduceren World Platinum Investment Council

Zes grote producenten van platina hebben hun krachten gebundeld en lanceerden deze week een nieuwe belangengroep voor de sector: de World Platinum Investment Council (WPIC). Deze belangengroep heeft als doel het beleggen in platina toegankelijk te maken voor een groter aantal beleggers. De zes platinamijnen achter dit initiatief zijn Anglo American Platinum, Aquarius Platinum, Impala Platinum Holdings, Lonmin, Northam Platinum en Royal Bafokeng Platinum.

Het World Platinum Investment Council richt zich vooral op institutionele beleggers en zeer vermogende particulieren en hoopt deze doelgroep te bereiken door betere informatievoorziening over de platinamarkt. Het initiatief is vergelijkbaar met de World Gold Council voor goud en het Silver Institute voor zilver.

In eerste instantie gaat de WPIC zich bezighouden met informatievoorziening voor beleggers, maar op de langere termijn wil het instituut ook gaan samenwerken met financiële instellingen om beleggingsproducten op de markt te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een platina-ETF of een tracker van platinamijnen.

platinum-bar

World Platinum Investment Council gaat beleggers informeren over het beleggen in platina

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo