Hoge verwachtingen voor iPhone 6

Officieel is er nog niets bekend over het nieuwe vlaggenschip van tech-gigant Apple. Het gebrek aan officiële bekendmakingen van het bedrijf zorgt traditioneel voor een stroom aan geruchten. Eén ding is zeker de verwachtingen voor de nieuwe iPhone zijn weer hooggespannen.

Natuurlijk zijn er de publieke verwachtingen over de nieuwe vorm, functies en technische specificaties van de nieuwe iPhone 6. Over één ding lijkt iedereen het eens. De iPhone 6 wordt groter dan zijn voorgangers de iPhone 5s en de iPhone 5c. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een gebogen scherm, een scherm gemaakt van saffierglas, een quad-core processor, een nieuwe camera met beeldstabilisator en de introductie  van NFC technologie.

Dit zijn echter niet de enige verwachtingen die hooggespannen zijn. Apple is een bedrijf waar altijd over wordt gespeculeerd en daarom moeten geruchten met een korrel zout worden genomen. Desalniettemin lijkt het erop dat het bedrijf zelf ook de verwachting heeft dat de nieuwe iPhone een groot succes gaat worden. Volgens analist Kay Huberty, van de zakenbank Morgan Stanley, heeft Apple maar liefst 20 procent meer iPhone 6 toestellen besteld dan de iPhone 5s toestellen bij de introductie van die telefoon.

De iPhone is nog steeds het belangrijkste product dat Apple op de markt brengt. De telefoons nemen 60 procent van de verkopen van het miljardenbedrijf voor hun rekening en een nog groter deel van de omzet. Indien het bedrijf dan ook daadwerkelijk de verwachtingen kan waarmaken en 20 procent meer telefoons zal verkopen bij de lancering van het nieuwe model is dit een zeer positieve ontwikkeling voor het bedrijf. Binnen de markt lijkt het budget segment echter groeiende. De vraag is of Apple hier goed op zal inspelen. De markt vraagt zich af of het bedrijf na het minder succesvolle budget model, de iPhone 5c, wederom twee versies van de iPhone 6 zal introduceren. Tot dat dit bekend wordt zal de stroom aan geruchten blijven aanhouden.

iPhone 6