Radar Extra: De prijs van de euro

Wat heeft de invoering van de euro nou wérkelijk gekost voor Europa, Nederland en de gewone consument? Radar Extra gaat op onderzoek uit. In 2002 waren de negentien landen die meededen met de euro euroforisch. Ook in Nederland. Maar werd er wel goed nagedacht over de risico’s? In een speciale tweedelige uitzending neemt Antoinette Hertsenberg je mee op een zoektocht naar de oorsprong van geld, schuld en de crisis.

In de eerste aflevering op maandag 25 mei wordt er gekeken naar de jaren ’90. Antoinette spreekt onder andere met André Szasz, oud-directeur van de Nederlandse bank, die de totstandkoming van de euro van dichtbij meemaakte. Ook spreekt ze onder andere hoogleraar en euro-criticus van het eerste uur Arjo Klamer, financieel geograaf Ewald Engelen, econoom Arnoud Boot, hoogleraar banking and finance Harald Benink, historicus en Europa-kenner Geert Mak en econoom Coen Teulings.

Klik hier of klik op onderstaande afbeelding om de eerste aflevering te bekijken. Het tweede deel wordt uitgezonden op 1 juni om 20:30 op NPO1.

euro-prijs