Video: Andreas Antonopoulos over het Bitcoin systeem

De populariteit van Bitcoin stijgt met de dag, net als de prijs van deze virtuele munt. Of Bitcoins ooit uit zullen groeien als een breed gedragen alternatief voor officiële fiat valuta, dat zal de tijd moeten uitwijzen. De prijsstijging van Bitcoins laat in ieder geval zien dat er een brede groep mensen is die zich los wil maken van het geldsysteem van overheden en centrale banken.

Of Bitcoin het antwoord is op veel hedendaagse problemen met ons geldsysteem, dat durven we te betwijfelen. Tegelijkertijd kunnen we ook niet ontkennen dat het concept ‘geld’ aan evolutie onderhevig is. We betalen vandaag de dag immers niet meer met schelpen, stenen of tally sticks en ook niet meer met goud of zilver. In plaats daarvan hebben we fiat geld, dat beheerd wordt door overheden en centrale banken en dat als schuld gecreëerd kan worden door private banken.

Ook dit systeem blijkt tekortkomingen te hebben, maar zijn die met een decentraal systeem als Bitcoin op te lossen? En welke rol gaan de alternatieve virtuele munten, de zogeheten ‘alt-coins’ spelen?

Andreas Antonopoulos over Bitcoin

Onze trouwe lezer Floesh stuurde ons een video door van Andreas Antonopoulos, een expert op het gebied van virtuele valuta in het algemeen en van Bitcoin in het bijzonder. In deze video legt Antonopoulos uit hoe het Bitcoin systeem werkt en wat we in de toekomst mogen verwachten van virtuele valuta. De video duurt een uur en twaalf minuten en is zeker de moeite van het kijken waard. Dank Floesh!