Video: Money for Nothing: Inside the Federal Reserve

Welke rol heeft de Federal Reserve gespeeld in de laatste financiele crisis? Een reconstructie en een stukje geschiedenis van de Amerikaanse centrale bank in een documentaire van ruim anderhalf uur!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Video: Money for Nothing: Inside the Federal Reserve

  • Centrale banken fungeren als digit (fiat geld) sluizen. Ze bepalen (sturen) kontinu de geld-door-stromingen met hun policies (mandaten). Daarvoor dienen tenslotte -sluizen-. Ze regelen de vaart van de schepen met digitladingen (kapitaalstromen).
    Nu moeten we ons als goudadvokaten slechts 1 vraag stellen : Is dit schuld-gedreven systeem nu fout & falend,…of nog langer als dusdanig leefbaar !? Die vraag zouden we eigenlijk moeten voorleggen aan de BIS, als coordinator van het centrale banken sluizensysteem.
    Anders gezegd : gaan de kapitaalstromen de goede richtingen uit ? Brengen deze kapitaal-door-stromingen ook ekonomische welvaart & welzijn !? Behoeden ze ons voor pijnlijke verarming ? Kan de BIS – coördinator vermijden dat de bestaande en groeiende wereld onevenwichten leiden tot bloedende oorlog ? Is Bij-sturing vandaag/morgen nog steeds goed mogelijk ? Het lukte de voorbije 100 jaar toch…

    De aanzet tot tapering is een héél belangrijk en fundamenteel signaal. Het -management- van het schuld-gedreven systeem lukt (voorlopig) niet meer zoals men dat voordien steeds positief mocht ervaren ! Het sturen van de kapitaalstromen door de financiële industrie zet ekonomisch nog geen zoden aan de dijk (jobs). Er zou een lag-periode zijn. De job-groei zal wat later volgen. De verwachte -normalizering- loopt wat uit. Maar de positieve signalen zien er goed uit…
    Dit is een flagrante leugen,….om bestwil ! Zulk flagrant liegen is enkel nodig wanneer een verloren zaak bepleit moet worden. De schuld-saturatie van het Westen is doorgeschoten. De klassieke rek is eruit. Vanaf nu kan (moet) je alles verwachten. Die aanzwellende onzekerheid zal zich crescendo manifesteren in talloze niets uithalende ad hoc maatregelen.

    Beantwoorden
  • Het zoveelste “almighty-fed-verhaal”.
    De Fed is echter beperkt in zijn middelen dwz heeft enkel een balans ter beschikking.
    Zij kunnen hierop alleen dollars swappen voor assets en vice-versa.
    Netto verandert er niets. (vandaar o.a. zero-effect van QE)

    Beantwoorden
  • Deze avond : Herman van Rompuy, RKK, Nederland 2, 17.35 uur

    Hun euro is in Brussel aan het vallen (ook letterlijk), meer dan 30 jaar te laat!
    http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3570038/2013/12/31/Er-is-maar-een-optie-meer-eenheid-in-de-eurozone.dhtml

    “Integratie is onvermijdelijk. Je kunt geen gemeenschappelijke munt hebben zonder gemeenschappelijk beleid. Die consequentie zijn we nu aan het trekken. Dat steekt soms, omdat men dat vanaf het begin – niet alleen Nederland hoor – niet heeft ingezien. Men dacht: we hebben één munt en dan zijn we er vanaf. Nee, in de slipstream komt er nog heel veel bij kijken: bankenunie, budgettaire unie, veel meer economische coördinatie. Dan is er in één keer bijna een schok: die keuze die we oorspronkelijk gemaakt hebben, daarvan beseften we eigenlijk niet goed wat dat allemaal tot gevolg had. ”

    Really?
    Bretton Woods 1996 : the problems of the euro.
    https://www.youtube.com/v/0YhrtktLQQw?start=278&end=639&version=3&autoplay=1&modestBranding=1&rel=0&showinfo=0

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo