Zoek je de beste verzekering voor je bedrijfswagen?

Wil jij graag een bedrijfsautoverzekering afsluiten, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Dat is niet verwonderlijk. Het kan verwarrend zijn om te zien dat er meerdere soorten basisverzekeringen zijn en dat je ook nog aanvullende polissen kunt toevoegen. Kun je niet gewoon een polis kiezen en afsluiten? Je bent vrij om te doen wat je wilt, maar het is beter om een verzekering op maat samen te stellen. Hoe beter het je namelijk lukt om een verzekering samen te stellen die geheel afgestemd is op je auto, hoe beter het is. Om je een eindje op weg te helpen, zullen we je uitleggen wat allemaal belangrijk is om te weten. 

Wat is belangrijk als je een verzekering wilt gaan afsluiten? 

Als je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering zzp Univé wilt afsluiten, kun je even naar de site van deze verzekeraar gaan. Hier kun je zien welke polissen er allemaal zijn. De basisverzekering is opgedeeld in drie varianten. Dit heeft te maken met de leeftijd van je wagen. Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat betekent dat het op een gegeven moment niet meer rendabel is om schade aan je wagen te laten herstellen. Daaruit volgt dus ook dat het beter is om een minder uitgebreide verzekering te kiezen voor wagens die ouder zijn. Anders gezegd: is je wagen nog nieuw, dan kun je hem het beste zo uitgebreid mogelijk verzekeren, omdat hij het waard is om gerepareerd te worden wanneer je schade opgelopen hebt. Zo kom je tot een scherpe deal.

Allrisk, WA+ Beperkt Casco of toch enkel de WA-verzekering? 

Er zijn drie basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De eerste is de allrisk verzekering die interessant is voor wagens tot maximaal zes jaar oud. Deze polis vergoedt alle vormen van schade die je kunt oplopen en is daarmee ook het volledigste pakket dat er bestaat. Je betaalt voor deze polis dan ook de hoogste premie, maar dit verdien je makkelijk terug wanneer je eenmaal schade opgelopen hebt. De tweede optie, voor wagens van zes tot negen jaar, is de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt nog altijd veel schade, maar je kunt hem niet gebruiken om schade aan jouw wagen te herstellen die je opgelopen hebt bij een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Heb je schade door brand, inbraak of door een aanrijding met een loslopend dier? Dan kun je wel een beroep op je verzekeraar doen. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze polis is geschikt voor auto’s die ouder dan negen jaar zijn. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht om een verzekering af te sluiten, maar je kunt er geen schade mee laten herstellen. Uiteraard wordt de schade die je anderen hebt toegebracht, wel uitgekeerd. Vandaar ook dat deze polis verplicht gesteld is

Kijk ook of je aanvullende verzekeringen wilt toevoegen 

Wanneer je eenmaal de basisverzekering voor je bedrijfswagen geregeld hebt, is het tijd om te kijken of je nog aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Hiermee haal je nog meer uit je verzekering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Hiermee kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je wagen diensten weigert. Ook kun je kiezen voor een inzittendenverzekering waarmee je je passagiers altijd schadeloos kunt stellen. Bekijk alle mogelijkheden even op de site van je verzekeraar om te zien wat je het meest aanspreekt. Je kunt vervolgens je pakket samenstellen en gelijk afsluiten. Gemakkelijker kan bijna niet.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *