Kredietcrisis

Schulden bedrijven weer op hoogste niveau sinds crisis 2008

De schulden van bedrijven in de Verenigde Staten zijn weer terug op het niveau vlak voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Volgens de laatste cijfers van Informa Financial Intelligence hebben Amerikaanse bedrijven inmiddels $8,7 biljoen aan schulden op hun balans staan, waarvan $1 biljoen Lees verder..

Centrale banken drukken private beleggers uit obligatiemarkt

Het aanbod van staatsobligaties met de hoogste kredietstatus is door de opkoopprogramma’s van centrale banken steeds schaarser geworden. In de Eurozone en in Japan kopen centrale banken al meer schuldpapier dan wat overheden op de markt brengen, met als gevolg dat beleggers moeten uitwijken naar Amerikaanse staatsobligaties Lees verder..

Video: Hoe werkt het TARGET2 betalingssysteem?

In deze aflevering van Café Weltschmerz praten Paul Buitink en Thomas Bollen over de rol van het TARGET2 systeem binnen de Eurozone. Dit interbancaire betalingssysteem is ontworpen om de geldstromen binnen de muntunie te optimaliseren, omdat het banken in de hele Eurozone in staat stelt real-time time geld naar Lees verder..

Millennials financieel slechter af dan vorige generatie

Millennials in de Verenigde Staten en Europa hebben het financieel gezien minder goed getroffen dan de vorige generatie, zo schrijft de bank Credit Suisse in de nieuwste editie van haar Global Wealth Report. Uit onderzoek blijkt dat deze jonge generatie – geboren tussen 1980 en 2000 – Lees verder..

“Europese ministers van Financiën willen gezamenlijke begroting”

Een groot aantal ministers van Financiën binnen de Europese Unie is van mening dat een Europese begroting een bijdrage kan leveren aan de stabiliteit binnen de eurozone. Dat zei Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem na afloop van een ontmoeting met alle ministers van Financiën van de Europese Unie, Lees verder..

Deutsche Bank: “Het fiat geldsysteem zal serieus getest worden”

Ons huidige geldsysteem zal de komende tien jaar serieus getest worden en er is een kans dat we uiteindelijk naar een alternatief geldsysteem moeten. Dat schrijft Deutsche Bank in een nieuw rapport voor beleggers. Volgens analisten van de bank is ons huidige geldsysteem sinds het loslaten van Lees verder..

Beleggen in de Zwitserse centrale bank?

Het is u misschien niet opgevallen, maar het aandeel van de Zwitserse centrale bank is sinds juni dit jaar verdubbeld tot meer dan 4.000 Zwitserse franc. Dat is opmerkelijk, als je bedenkt dat het aandeel in het verleden meestal voor ongeveer 1.000 Zwitserse frank van eigenaar wisselde. Lees verder..

Infographic: De waarde van alle financiële activa in perspectief

De Visual Capitalist heeft een illustratie gemaakt van de totale marktwaarde van alle aandelen, obligaties, vastgoed, goud en derivaten in de wereld. Een interessante infographic, die inzicht geeft in hoe groot deze markten zijn ten opzichte van elkaar. Elk volledig blokje vertegenwoordigt een waarde van $100 miljard. Lees verder..

Infographic: Wereldwijd $63 biljoen aan schulden

Als je alle staatsschulden in de wereld bij elkaar zou optellen, dan kom je uit op een bedrag van omgerekend $63 biljoen. Dat is omgerekend bijna $10.000 aan schulden voor iedere persoon op aarde. Maar zo ongelijk als de welvaart in de wereld verdeeld is, zo ongelijk Lees verder..