Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

‘Turkije haalde in 2016 al haar goud weg uit VS’

De centrale bank van Turkije zou in 2016 al haar goud bij de Amerikaanse centrale bank hebben opgehaald en overgebracht naar de goudkluizen van de Bank of England en de Bank for International Settlements (BIS). Dat schrijft columnist Uğur Gurses in de Turkse krant Hurriyet. Hij baseert zich op Lees verder..

Erdogan wil internationale leningen op basis van goud

Volgens de Turkse president Erdogan zouden internationale leningen niet op Amerikaanse dollars, maar op goud gebaseerd moeten worden. Zo kunnen landen volgens hem voorkomen dat ze door het wisselkoersrisico hun schulden niet kunnen aflossen en daardoor in de problemen raken. De Turkse president bracht dit voorstel eerder al naar Lees verder..

Wanneer wordt goud in Rusland vrijgesteld van btw?

Beleggen in goud is sinds de introductie van de euro in de hele muntunie vrijgesteld van btw, met als doel het gebruik van goud als financieel instrument te stimuleren. Voor ons is dat inmiddels heel vanzelfsprekend, maar in veel andere landen betaal je nog wel belasting als Lees verder..

Onrust Syrië stuwt goudprijs omhoog

De toegenomen dreiging van een militair conflict in Syrië zorgde voor een vlucht richting veilige havens, want de goudprijs steeg woensdag met meer dan 1% tot boven de €35.300 per kilogram. In dollars gemeten kwam de prijs boven de $1.360 per troy ounce en bereikte daarmee het Lees verder..

Analisten zien goudprijs dit jaar stijgen tot $1.400

Verschillende analisten verwachten dat de goudprijs dit jaar verder zal stijgen en mogelijk weer door de $1.400 per troy ounce zal breken. In een interview met CNBC zegt analist Jeffrey Gundlach van het beleggingsfonds DoubleLine Capital dat goud moeite heeft om door de $1.350 per troy ounce Lees verder..

Bundesbank organiseert conferentie over goud

Goud is een metaal dat een bijzonder prominente rol heeft gespeeld in de geschiedenis van munten, geld en valuta’s. Gedurende ongeveer 2,5 duizend jaar vormden gouden munten een belangrijk onderdeel van de monetaire systemen van bijna alle staten, en goud speelt nog steeds een belangrijke rol als Lees verder..

Sberbank wil meer goud verkopen in India en China

Het Russische Sberbank wil dit jaar twee keer zoveel goud verkopen in India en tegelijkertijd de verkoop van het edelmetaal in China verder uitbreiden, zo maakte de bank eerder deze week bekend. Vorig jaar verkocht de bank vijf ton goud aan China, terwijl er dit jaar al Lees verder..

Goudvoorraad Kazachstan passeert 300 ton

De centrale bank van Kazachstan heeft in januari 100.000 troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd en heeft daarmee de grens van 300 ton gepasseerd. Daarmee verstevigt het land haar zestiende positie op de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden en loopt ze verder in Lees verder..

“Goudprijs gaat naar $1.400 bij handelsoorlog”

De goudprijs kan bij een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China dit jaar naar $1.400 per troy ounce stijgen, zo verklaarde analist Rick Rule van Sprott US Holdings tegenover Bloomberg. Hij ziet de oplopende spanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld als een potentieel risico Lees verder..