Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

Hongarije breidt goudvoorraad uit naar 31,5 ton

Hongarije heeft haar goudvoorraad onlangs uitgebreid van 3,1 ton naar 31,5 ton, zo laat de Hongaarse centrale bank in een persbericht weten. Volgens de centrale bank moet deze investering een positieve bijdrage leveren aan de financiële stabiliteit en het vertrouwen in Hongarije. Met deze aankoop stijgt de Lees verder..

Nederlandse goudvoorraad in beeld

De Nederlandsche Bank beschikt over een goudvoorraad van 612 ton, waarvan bijna een derde in Nederland wordt opgeslagen. De redactie van NU.nl mocht een kijkje nemen in de kluis en maakte beelden van de opgestapelde goudstaven, die tegen de actuele goudprijs meer dan €400.000 per stuk waard Lees verder..

Barrick Gold neemt Randgold Resources over

Het Canadese mijnbouwbedrijf Barrick Gold wil haar Britse concurrent Randgold Resources overnemen en is bereid $18 miljard op tafel te leggen om het grootste goudmijnbedrijf ter wereld te kunnen worden. Met een gezamenlijke productiecapaciteit van 6,5 miljoen troy ounce goud per jaar kan Barrick Gold haar Amerikaanse Lees verder..

Zilverprijs zakt naar €400 per kilo

De zilverprijs zakte begin deze week onder de €400 per kilo en bereikte daarmee het laagste niveau sinds eind 2015. De prijs van het edelmetaal staat onder druk door de sterke dollar en de verwachting dat de Federal Reserve de rente verder zal verhogen. Ook is er Lees verder..

Kim Dotcom waarschuwt voor crash: “Koop goud en bitcoin”

Internetondernemer Kim Dotcom waarschuwt zijn honderdduizenden volgers op twitter voor een grote economische crisis en roept iedereen op goud en bitcoin te kopen. Hij maakt zich zorgen over de Amerikaanse economie en de enorme schuldenlast van de Verenigde Staten en vreest dat schuldeisers van de Verenigde Staten Lees verder..

Goudmijnen kunnen steeds minder goud vinden

De goudmijnsector heeft steeds meer moeite om nieuwe goudreserves te vinden. Ondanks miljardeninvesteringen in exploratie worden er de laatste jaren maar weinig nieuwe reserves gevonden, terwijl de productiekosten van bestaande mijnen steeds hoger worden. Kijken we naar de afgelopen dertig jaar, dan zien we dat het rendement Lees verder..

Productie Chinese goudmijnen daalt

De Chinese goudmijnsector heeft in de eerste helft van dit jaar 7,9% minder goud gedolven dan een jaar geleden, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de China Gold Association. Met een binnenlandse productie van 190,28 metrische ton in de eerste zes maanden van het jaar heeft China Lees verder..

Dow Jones op hoogste niveau tegenover goud sinds 2007

De Dow Jones index staat momenteel op het hoogste niveau ten opzichte van goud sinds 2007. Delen we de stand van deze Amerikaanse beursindex van iets meer dan 25.000 punten door een goudprijs van $1.225 per troy ounce, dan komen we uit op een ratio van 20,43 Lees verder..

Wat brengt de tweede helft van 2018 voor goud?

De goudprijs kwam begin dit jaar goed uit de startblokken, maar moest in het tweede kwartaal alweer een groot deel van haar winst inleveren. De dreiging van een handelsoorlog hangt als een donkere wolk boven de markt, maar vooralsnog lijkt het edelmetaal daar niet van te profiteren. Lees verder..