Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

“Saoedi-Arabië zal olie in yuan verhandelen”

China zal Saoedi-Arabië dwingen om olie in yuan te verhandelen, waarna ook de rest van de oliemarkt zal volgen en de Amerikaanse dollar zal loslaten als wereldreservemunt. Dat zegt Carl Weinberg, de hoofdeconoom van High Frequency Economics, deze week in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. Lees verder..

‘Russische centrale bank wil goud kopen via goudbeurs Moskou’

De Russische centrale bank zou overwegen goud te kopen via de goudbeurs in Moskou, zo meldt Reuters op basis van twee goed ingevoerde bronnen. De centrale bank is de grootste afnemer van goud en kan daarom een belangrijke impuls geven aan de beurs van Moskou, waar men Lees verder..

Beleggers in de ban van nieuwe goudvondst Australië

De goudmijnsector is de laatste dagen in de ban van een mogelijk zeer omvangrijke ontdekking van goud in het westen van Australië. Mijnbouwbedrijf Novo Resources ontdekte in een aardlaag die nog niet eerder onderzocht is een relatief grote hoeveelheid goudklompjes, wat erop kan wijzen dat er nog Lees verder..

Economisch adviseur Allianz: “Goud zal terugkeren als veilige haven”

Centrale banken hebben het bezit van goud weten te ontmoedigen door de volatiliteit van de financiële markten te verlagen, maar dat kunnen centrale bank niet eeuwig blijven volhouden. Daarom zal het edelmetaal op termijn terugkeren als een veilige haven en als een hedge tegen risico’s op de Lees verder..

Goud als diversificatie voor beleggingsfondsen

Grote beleggingsfondsen die moeite hebben om een goed rendement te halen zouden vaker naar goud moeten kijken als alternatief voor staatsobligaties, zo schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport. Het edelmetaal biedt niet alleen diversificatie binnen een goed gespreide beleggingsportefeuille, maar ook een zeer interessant Lees verder..

Goudprijs zakt opnieuw onder $1.300

De goudprijs zakte deze week tot onder de grens van $1.300 per troy ounce als gevolg van beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse economie en de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente verder zal verhogen. Ook kwam de prijs voor het eerst sinds Lees verder..

World Gold Council: “Peak gold is al bereikt”

Volgens de topman van de World Gold Council heeft de goudmijnsector wereldwijd al bijna het punt bereikt waarop de jaarlijkse productie van goud niet meer zal toenemen, het zogeheten ‘peak gold’ moment. In een interview met Bloomberg zei WGC-topman Randall Oliphant dat er steeds minder nieuwe grote Lees verder..

Goudprijs naar laagste niveau in vier weken

De goudprijs in dollars zakte deze week naar het laagste niveau in vier weken, nadat de Federal Reserve haar plannen bekendmaakte om haar balans te verkleinen. Het terugdraaien van het stimuleringsprogramma gaf een opleving aan de Amerikaanse dollar, de valuta die sinds het begin van dit jaar Lees verder..

Rusland blijft goud kopen: 500.000 troy ounce in augustus

De centrale bank van Rusland heeft in augustus opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de centrale bank. In een maand tijd werd een half miljoen troy ounce bijgekocht, dat is omgerekend 15,55 metrische ton. Met deze laatste toevoeging komt de totale Lees verder..