Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

Kim Dotcom waarschuwt voor crash: “Koop goud en bitcoin”

Internetondernemer Kim Dotcom waarschuwt zijn honderdduizenden volgers op twitter voor een grote economische crisis en roept iedereen op goud en bitcoin te kopen. Hij maakt zich zorgen over de Amerikaanse economie en de enorme schuldenlast van de Verenigde Staten en vreest dat schuldeisers van de Verenigde Staten Lees verder..

Goudmijnen kunnen steeds minder goud vinden

De goudmijnsector heeft steeds meer moeite om nieuwe goudreserves te vinden. Ondanks miljardeninvesteringen in exploratie worden er de laatste jaren maar weinig nieuwe reserves gevonden, terwijl de productiekosten van bestaande mijnen steeds hoger worden. Kijken we naar de afgelopen dertig jaar, dan zien we dat het rendement Lees verder..

Productie Chinese goudmijnen daalt

De Chinese goudmijnsector heeft in de eerste helft van dit jaar 7,9% minder goud gedolven dan een jaar geleden, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de China Gold Association. Met een binnenlandse productie van 190,28 metrische ton in de eerste zes maanden van het jaar heeft China Lees verder..

Dow Jones op hoogste niveau tegenover goud sinds 2007

De Dow Jones index staat momenteel op het hoogste niveau ten opzichte van goud sinds 2007. Delen we de stand van deze Amerikaanse beursindex van iets meer dan 25.000 punten door een goudprijs van $1.225 per troy ounce, dan komen we uit op een ratio van 20,43 Lees verder..

Wat brengt de tweede helft van 2018 voor goud?

De goudprijs kwam begin dit jaar goed uit de startblokken, maar moest in het tweede kwartaal alweer een groot deel van haar winst inleveren. De dreiging van een handelsoorlog hangt als een donkere wolk boven de markt, maar vooralsnog lijkt het edelmetaal daar niet van te profiteren. Lees verder..

Goudprijs naar laagste niveau sinds begin 2016

De goudprijs zakte begin maandag onder de €34.000 per kilo en bereikte daarmee in euro’s gemeten het laagste niveau sinds het begin van 2016. In dollars zakte de prijs naar ongeveer $1.220 per troy ounce, een koers die we sinds juli vorig jaar niet meer gezien hebben. Lees verder..

Zilverprijs op laagste niveau na correctie inflatie

De zilverprijs is nog niet eerder zo laag geweest als nu, wanneer je deze corrigeert volgens de inflatie. Ook goud is momenteel relatief goedkoop, wanneer je de prijs afzet tegen de algemene prijsontwikkelingen van goederen en diensten. Aan het begin van deze eeuw stond zilver op ongeveer Lees verder..

World Gold Council: “China en India zijn belangrijkste goudmarkten”

De goudprijs beweegt enige tijd in een zeer smalle bandbreedte en schommelt al meer dan een jaar rond de €35.000 per kilo. Wanneer je kijkt naar alle geopolitieke spanningen en het ruime monetaire beleid van centrale banken zou je misschien een hogere goudprijs verwachten, maar volgens John Lees verder..

Goldcorp: “Goudmijnsector nadert peak gold”

Binnen de goudmijnsector horen we steeds meer geluiden dat peak gold nabij is, het moment waarop de wereldwijde productie van goudmijnen haar piek bereikt en een dalende trend zal inzetten. De reden daarvoor is dat er steeds minder nieuwe ontdekkingen worden gedaan, terwijl bestaande goudmijnen langzaam maar Lees verder..