Goud en Zilvermarkt

Op Marketupdate leest u dagelijks het laatste nieuws over goud, zilver en andere edelmetalen. In welke landen wordt het meeste goud gekocht? En wat is het nieuws achter de laatste stijging of daling van de goudprijs? En welke ontwikkelingen zijn voor u als goudbelegger interessant? Volg de ontwikkelingen op de voet via onze site.

Wat betekent renteverhoging Federal Reserve voor goud?

De Federal Reserve zal vanavond naar verwachting voor de derde en laatste keer dit jaar de rente verhogen. De markt verwacht een rentestap van 25 basispunten, waarmee de zogeheten ‘federal funds rate’ zal stijgen naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent. Beleggers zullen vooral luisteren naar Lees verder..

Video: Jim Rickards over goud

Jim Rickards gaf eind november tijdens de Silver & Gold Summit in San Francisco een interessante lezing over goud en de rol van goud in het financiële systeem. In een presentatie van iets meer dan een half uur bespreekt Jim Rickards verschillende argumenten die gebruikt worden om Lees verder..

Goudprijs naar laagste niveau sinds begin 2016

De goudprijs in euro’s zakte deze week naar €1.058 per troy ounce en bereikte daarmee het laagste niveau sinds begin vorig jaar. De prijs van zilver daalde ondertussen naar €430 per kilogram, de laagste koers sinds april 2016. Dat de prijzen van beide edelmetalen zo onder druk Lees verder..

US Mint ziet vraag naar gouden en zilveren munten sterk dalen

Het Amerikaanse munthuis zag de verkoop van gouden en zilveren munten dit jaar dalen tot het laagste niveau sinds 2007. De laatste cijfers van de US Mint laten zien dat er in november slechts 12.000 troy ounce aan gouden Eagle munten van de productieband rolden, een daling Lees verder..

Rusland voegt 700.000 troy ounce goud aan reserves toe

Rusland heeft in oktober 700.000 troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers die de centrale bank onlangs naar buiten heeft gebracht. Met deze aankoop groeit de goudvoorraad van het land naar iets meer dan 1.800 ton. De centrale bank waardeerde het Lees verder..

Jim Rickards voorziet eindejaarsrally goud

Volgens Jim Rickards, auteur van de boeken Currency Wars en Death of Money, hoeven we eind dit jaar geen renteverhoging van de Federal Reserve meer te verwachten. De markt schat de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank in op honderd procent, maar zo lang Lees verder..

Jeff Christian: “Rusland koopt goud als diversificatie”

Rusland blijft onafgebroken goud kopen, maar volgens analist Jeffrey Christian hoeven we daar niet verbaasd over te zijn. In een interview met Kitco zegt hij dat Rusland al langer de wens heeft om haar goudvoorraden te herstellen, maar dat ze daar na de val van de Sovjet-Unie Lees verder..

BRICS willen nieuw handelsplatform voor goud

De BRICS landen bespreken de mogelijkheden voor een nieuw systeem om onderling goud te verhandelen. Dat zei de plaatsvervangend gouverneur van de Russische centrale bank, Sergey Shvetsov, tegenover het Russische persbureau TASS. Volgens hem worden de traditionele knooppunten in de goudhandel, zoals Londen en Zwitserland, door de Lees verder..

“Goudprijs kan binnen vijf jaar naar $5.000 per troy ounce”

De goudprijs kan binnen vijf jaar stijgen tot meer dan $5.000 per troy ounce, omdat beleggers het edelmetaal na een lange periode van goedkoop geld weer zullen gebruiken als veilige haven tegen geopolitiek en financieel risico. Dat zei Rob McEwen, topman van mijnbouwbedrijf McEwen Mining, in een interview Lees verder..